La cuina ha passat a ser de l’infern al purgatori, deia Carme
Ruscalleda dilluns a la tarda al magnífic entorn de la Masia d’en Cabanyes. Del
forn de llenya als forns elèctrics i a vapor actuals, la dona ha entrat en
aquest ofici curiosament reservat a homes. La dona que més estrelles Michelin
té al món és de casa nostra. Treballadora infatigable, cuinava de forma
casolana venent precuinats i quan es va adonar que allò era el que més
l’apassionava, va obrir el primer dels seus tres restaurants on es pot tastar
una cuina catalana, moderna, lliure, natural, innovadora i original. Pel poc
valor d’aquest ofici en aquell moment, poc s’imaginaven els que més l’estimaven
fins on arribaria, quan li donaven el condol en saber que obriria el seu primer
restaurant. No era a França on l’Administració és capaç de posar la legió
d’honor a un forner. Reconeguda arreu del món, la cuina per ella ha de ser
bona, digerible i que evolucioni en defensa del territori, del control del mar,
de la cabana, de les muntanyes i dels seus proveïdors pagesos. Escoltant-la se
t’omple la boca de saliva. Aporta emocions com si cada plat fossin petites
obres d’art observades com la paleta de colors d’un pintor, o escoltessis la
música que el nom de cada plat ha posat amb tanta imaginació. Reclama més
participació dels comensals, ja que de les seves opinions i crítiques es pot
millorar amb llibertat però amb respecte per la cultura i el consumidor.
article publicat al setmanari el 3 de vuit
article publicat al setmanari el 3 de vuit
No hay comentarios:
Publicar un comentario